Santana Songs

Van ALLE door Santana op plaat gezette nummers is hier een beschrijving c.q. korte beoordeling met saillante details ter informatie en wetenswaardigheid. De nummers staan op alfabetische volgorde met daarachter het originele jaar van Santana-uitgave.

Evil Ways [1969]

Cover van een Willie Bobo nummer geschreven door Clarence 'Sonny' Henry in 1967. Bij Santana onder de aandacht gebracht door latinmuziekliefhebber Bill Graham; hij wedde met Willie Bobo dat hij meer exemplaren van het nummer kon verkopen in de Santana-versie dan Bobo's versie.
Oorspronkelijk rond 1968 opgenomen in de setlijst van de Santana Blues Band. De toevoeging van Chepito leverde de timbalesintro op. Uitgebracht als tweede single van de lp wereldwijd. Door Carlos en Buddy Miles bewerkt voor een blazerssectie en op de gespeeld. In de jaren 90 kreeg het nummer een beetje politieke lading als Carlos het introduceerde ter vermaning van president George Bush (You got to change your evil ways, George).

Waiting [1969]
Openingsnummer van de debuutlp opgenomen in mei 1969. Geschreven door de originele 6-koppige band. Gebaseerd op een versneld guaguanco-ritme afgewisseld met de signature Hammondorgan sound. Interessant is het dubbele congapatroon; basisritme gespeeld door Carabello en solo door Chepito. De uitloop van het nummer werd in de jaren 70 frequent gebruikt door het actualiteitenprogramma Kennzeichen D! Lievelingsnmmer van wijlen Raul Rekow vanwege de helderheid van de conga's.